12 Januari 2011

Setinggan (1981)

gambar dari cover VCD ehsan dari google image.
Sinopsis :
Penduduk kawasan setinggan menjadi mangsa gangguan hantu dari sebuah kubur tentera jepun yang terkorban dalam Perang Dunia Kedua dahulu. Antara yang menjadi mangsa gangguan ialah keluarga pak Sudin. Burn dan seorang yang mempunyai 3 orang anak gadis. Sebelum ini kampung setinggan yang dibangunkan di kawasan yang dipercayai bekas kubur tentera Jepun itu, aman damai dengan penduduknya saling bekerjasama. Tapi sejak akhir-akhir ini hantu-hantu dari kubur itu merayau dan menggangu penduduk kampung.

Komen aku: Sesapa yang sebaya ngan aku mesti pernah tengok filem nie.Masa ni aku kecil lagi... kira seramlah masa tu... Inilah antara cite seram yang pernah main kat Malaysia sebelum cite2 seram diharamkan oleh Tok Mat kerana tahyul. Sekarang jangan cakaplah... asyik2 cite seram je...

Filem arahan Dato Aziz  Sattar nie memang membanggakan dengan barisan2 pelakon yang hebat masa tu... Kalau korang nak tengok taip je kat Youtube tu... pastu komen sikit ye...

Tiada ulasan:

Catat Komen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...