30 Disember 2010

JANIN

Sinopsis:
Janin mengisahkan kehidupan penduduk di sebuah kampung nelayan yang hidup dengan aman damai. Cerita bermula dengan ramai penduduk kampung selalu kehulangan duit mereka. Tetapi mereka tidak mengetahui siapa yang mencuri wang mereka. Sehinggalah beberapa orang kampung terserempak degan pencuri kecil bernama Esah.
Esah, seekor toyol selalu mengunjungi keluarga Sutera isteri kepada nelayan bernama Hashim tanpa mereka sedari. Mereka mempunyai tiga orang anak yang masih kecil. Kunjungan Esah ke rumah Sutera terlalu kerap membuatkan hasil pencurian berkurangan. Ini membuatkan pembela Esah menjadi marah kerana hasil kecurian semakin berkurangan.
Esah dimarah oleh pembelanya dan enggan diberi makan. Esah yang dahagakan kasih saying telah membunuh orang yang membelanya. Tanpa tuan, Esah menjadi ganas dan telah menyerang penduduk kampung dan banyak kejadian negeri telah berlaku. Orang – orang kampong telah berpakat dan mula bertindak untuk menangkap Esah, tetapi tidak berhasil. Dengan tidak disangka mereka mendapat kejutan apabila mendapat tahu tentang hubungan antara Esah dan Sutera…(credit to Sinema Malaysia)

Ada sesiapa yang dah tengok.... apa komen anda... tengok macam seram je...


4 ulasan:

  1. rasa nak tengok sabtu nie....

    BalasPadam
  2. akhirnya dapat jugak tengok cite nie semalam... rasa nak tahu pasal kisah hantu... tapi bagi aku walaupun pelakan2 nya sudah otai, tapi editing dia tak best tul, mengganggu penghayatan tul... cara pemakaian drop dan pakaian memang best... jalan cite tak lancar... walaubagaimanapun, bagi sesiapa nak tahu sedikit sebanyak tentang toyol anda boleh layan cite nie...at last, tak lah seram sangat der...

    BalasPadam
  3. ooo..ko dah tengok yer mean...hm..aku nak tgk, tapi tak der member....gilor nak tengok sengsorang. haish!!

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...