25 Disember 2010

Gulliver's Travels

Cerita ni berdasarkan novel oleh Jonathan Swift sejak 21/12/1939.
Sinopsis ;
Cerita ni bermula dengan watak Gulliver ( Jack Black ) yang bekerja sebagai budak hantar suratsurat dalam pejabat . Dia suka seorang awek ni , Darcy ( Amanda Peet ) tapi dia tak berani nak cakap . Nak dijadikan cerita , dia ambil satu job ni jadi travel writer kat SegiTiga Bermuda . Dalam perjalanan nak kesana , entah macam mana dia boleh termasuk dalam pusar air . Selepas tu , dia terdampar kat tepi pantai dan dibawa ke bandar Liliput iaitu bandar orang orang kecil dan Gulliver dianggap gergasi . Gulliver disayangi rakyat Liliput kerana telah menyelamatkan Princess Mary ( Emily Blunt ) dan King Theodore ( Billy Connoly ) .

  Kalau nak tau lebih lanjut kena tengoklah sendiri ,

aku dan family dah tengok dah... jalan cerita macam biasa je. boleh layanlah. Budak2 suka tengok..banyak kata-kata semangat yang boleh digunakan... ending pun best... tapi awek2 (emily Blunt dan amanda Peet) nampak dah tak muda...huhu

Tiada ulasan:

Catat Komen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...