18 Februari 2011

Senarai2 Filem Luar Negara Yang Menyebut Malaysia...

Bila aku tengok berita tentang Datuk Shah Rukh Khan datang Malaysia untuk menjalani pengambaran Filem terbaru Don 2.  Destinasi penggambaran Datuk SRK ialah Melaka, Kuala Lumpur dan Langkawi. Khabarnya Datuk SRK selamat tiba di Malaysia bersama Priyanka Chopra semalam dan bakal berada di Malaysia selama sebulan.  pelakon Malaysia Ady Putra juga akan turut berlakon dalam filem Don 2  ini.

Tapi bukan itu yang aku nak ceritakan..... Korang ingat tak ada beberapa filem luar negara sebenarnya pernah menjalani pengambaran di Malaysia...........

1) Fair Game

Lokasi pengambaran  kat area KLCC. Antara pelakon Malaysia yang terlibat dalam filem ni iaitu Vanessa Chong (kakak kpd Vince AF)..watak dia sbg setiausaha.
 
2) The Sleeping Dictionary
Lokasi pengambaran  kat area Kuching, Sarawak. Antara pelakon Malaysia yang terlibat dalam filem ni iaitu Mano Maniam..watak dia sbg Pegawai Polis.
 3) Return To Paradise
Lokasi pengambaran  kat area Penjara Pudu, Kuala Lumpur. Antara pelakon Malaysia yang terlibat dalam filem ni iaitu Deana Yusoff..watak dia sbg Perempuan dalam bar.

4) Entrapment
 Lokasi pengambaran  kat area KLCC, Kuala Lumpur. Antara pelakon Malaysia yang terlibat dalam filem ni tiada.

5) Anna and the King 
 
Lokasi pengambaran  kat area Tak pastilah pulak.... Antara pelakon Malaysia yang terlibat dalam filem ni iaitu Deana Yusoff..watak dia sbg Lady Thiang, Head Wife dan Mano Maniam sbg Moonshee, Leonowen Indian Servant.

Sebenarnya memang banyak kalau nak disenaraikan, tengoklah kalau aku rajin nanti.......

1 ulasan:

  1. Don 1 pnggambaran spenuhnya di malaysia.. ramai gak artis kita berlakon.. yg saya knal cuma tony eusoff yg laen kenal muka tp xkenal nama

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...